Bilade ner till Båstad igår. Vet inte hur många mackar eller snabbmatsställen vi åkte förbi. Kändes som om att varannan skylt antingen gjorde reklam för McDonalds, Max, Burger King, Statoil eller Shell. Det är lustigt hur djupt vissa saker sitter i. Kunde bokstavligen känna hur salivet samlades i munnen vid varje tillfälle. Även om det var länge sedan jag drogade under en bilresa så associerar jag det fortfarande med att äta sötsaker. För mig har långa bilresor alltid varit synonymt med att man stannar för att fika. Lösgodis, marabou mjölkchoklad, bullar, delicatochokladbollar, magnumglass. Det är man väl värd efter några tuffa timmar i bilen… Hur fel är inte det egentligen? Nu när jag blivit abstinent inser jag hur sjukt starka dessa associationer verkligen är. Vill skapa nya. Vill inte att det ska fortsätta vara såhär. Bensinmack=ställe för att tanka bilen och ev låna toalett. Inte bensinmack=choklad. Men det är lättare sagt än gjort.

Det slog mig idag att jag borde skriva ner alla sammanhang, platser, symboler etc som jag i någon mån associerar med socker eller liknande. Spontant känns det som om att listan kan bli väldigt lång. Samtidigt kan det nog vara nyttigt för mig i mitt tillfrisknande så att jag identifierar potentiella faror för framtiden. Även om jag inbillar mig att jag har koll på mina triggers idag så är jag som Bitten sa häromdagen ”en rookie” i detta. Det finns så mycket jag har kvar att lära. Insikten om mitt sockerberoende var inte bara början på slutet av den kamp som jag kämpat med hela mitt liv. Den var lika mycket en början på nått nytt. Där står jag nu.

Annonser