Första samtalet med en kostrådgivare. Måste säga att det inte alls kändes så bra som jag hade hoppats. När jag frågade om jag kunde äta bearnaisesås visste hon inte svaret, när jag undrade om mellanmål verkade hon bli osäker. Men framförallt blev jag irriterad när hon sa ”du dricker väl inte så mycket alkohol just nu?”

Vadå inte så mycket alkohol?!

Känns ändå som om att en kostrådgivare, specialiserad på sockerberoende, som jag dessutom har skickat en 4-sidor lång dokumentation om min bakgrund och nuvarande status, borde ha bättre koll än så. Ifall hon hade kunnat sin uppgift borde hon väl varit införstådd med att alkohol inte är ett alternativ? Och att jag inte har rört en droppe på tre månader.

Nej, tyvärr tappade hon lite av mitt förtroende. Men jag tänker ändå välja att testa detta ett tag. Har alltså fått en skräddarsydd matplan att utgå efter. Vägledning om mängder och fördelning mellan protein, fett och grönsaker till varje måltid. Har konstaterat att jag ätit på tok för mycket protein och för lite fett.

Småstartat lite och börjat justera mängderna, framförallt minskat dem, men inte löpt hela vägen ut. Känner varken att jag vågar eller orkar just nu när det är så intensivt på PT-utbildningen. I överlag är suget på en okej nivå, men det ligger där och lurar.

Annonser