Läser en bok jag varmt kan rekommendera alla att läsa. ”Din gränslösa styrka” av Anthony Robbins har gett mig ny kunskap, viktiga tankeställare och mycket motivation och inspiration. Den fokuserar främst på vad som driver oss människor, hur vi kan utvecklas och vad vi kan göra för att förbättra våra liv.

Idag har jag läst om vad författaren har valt att kalla framgångens sju lögner. Ordet lögn används för att påminna oss om att vi aldrig vet exakt hur någonting är. Vi vet inte om våra inre trosföreställningar är sanna eller falska. Hur mycket vi än tror på en sak, måste vi vara öppna för andra möjligheter.

Det finns ett skäl till och en mening med allt som sker, och det är till hjälp för oss.

Förmågan att se möjligheterna i en situation. Alla positiva resultat som skulle kunna utvinnas ur den. Att tro att varje motgång innehåller fröet till framgång.

Detta ska bli en av mina mantran. Vad skulle det betyda för min tillvaro? Mycket. Problem och hinder känns plötsligt som utmaningar. Från att uppleva livet som en prestation eller kanske kamp känns det mer som ett spel. Där varje sak som inträffar är olika former av verktyg som erbjuds för att jag ska kunna komma vidare till nästa nivå.

Okej, jag inser att liknelsen med ett spel också är prestationsinriktat. Men gör det så mycket att jag blir motiverad av att kämpa i sådana former? Så länge jag lyckas behålla balansen. Längta till målet men känna glädjen i att få göra resan dit.

Tränar på att låta all negativ feedback, som främst kommer ifrån mig själv, rinna av mig. Bara fortsätta att tänka på möjligheterna och att allt som händer har en speciell anledning, att det som inträffar är för att hjälpa mig.

Farligt med tron på begränsningar. Gäller att vara aktsam. Om jag inte tror att jag kan vinna kampen mot sockret och överätandet kommer det att bli min verklighet. Tron på begränsningar skapar begränsade människor. Tänker därför välja att tro att detta är min väg mot friheten. Jag vet vad jag vill, kommer agera därefter, vara uppmärksam på hur väl det fungerar och sedan vara flexibel nog att vidta förändringar tills jag når mina mål. Det är alltså inte fråga OM, utan en fråga om NÄR.

Annonser