Återfall. Inte i socker men i beteendet big time. Suck.

Skulle testa grädde igen. Något jag funderat på rätt länge men varit rädd för att testa. Igår fick jag svar på min fråga. Grädde är fortfarande inget för mig. Hade sug hela dagen ända sedan jag tog mitt kaffe efter lunch. På ett sätt jag inte har upplevt på länge.

Återfallet började ta form redan en två timmar efteråt. Ängslig, trött och rastlös, ett sug som inte grundade sig i hunger utan djupare än så. En röst djupt inom mig som bara måste ha mer. Bilder av lösgodis och bullar som dyker upp från ingenstans. Känslan av att vara omättlig.

Försökte göra andningsövningar. Skriva dagbok. Hålla fokus. Vila. Men orkade inte hålla emot. På kvällen hade min röda hund tagit över. Efter middagen var jag inte nöjd utan åt en skål turkisk yoghurt med mandlar och kanel. En skål blev snabbt fyra. Plus lite extra mandlar och getost med kokosfett. Sen matlådan som var till imorgon. Stoppet hade inget med disciplin att göra. Det var snarare magknip och matens slut som fick mig att sluta. Pinsamt.

Är det rimligt att dra slutsatsen att det var teskeden grädde i gårdagens kaffe som fick bägaren att rinna över? Kanske. Spelar ingen roll, framöver är det inte värt risken. Så bra som jag har mått den senaste veckan.

Just nu känns det riktigt tungt om jag ska vara ärlig. Varför gjorde jag såhär? Ångrar mig så mycket att jag nästan får svårt att andas. Nu vet jag vad som väntar. Ser inte fram emot dagarna som kommer. Uppförsbacken som jag måste ta mig uppför. Dimman, baksmällan, ångesten. Det kommer lätta men det tar sin tid. En synd slår tillbaka gånger tre.

Annonser