Hundra dagar utan socker. Önskar dock att jag kunde radera torsdagskvällen ur mitt minne. Men trots mitt bakslag tänker jag välja att se framåt och inte bakåt. Faktum är nämligen att jag har varit fri från socker i hundra dagar. Helt otroligt.

Lyssnade på ett inspirerande Ted Talk imorse. ”The happy secret to better work” av Shawn Achor. Föredraget påminde mig om att detta är en dag då jag ska njuta av resan jag har gjort för att komma till den här dagen, dag 100. Och låta framtiden komma i sin takt.

Shawn Achor berättar bland annat om hans tid som student på Harvard. Hur han blev chockad över allas (osunda) förhållande till nuet och hur studenterna trots att de kommit in på en av världens främsta skolor bara stressade vidare. Det fanns alltid nya saker att oroa sig för. Nya krav, nya tentor, nya prestationer.

Så fungerar nog många av oss. Ribban är alltid relativ. Oavsett hur högt vi hoppar så höjs den per automatik. På gott och ont. Likaväl som det är viktigt att ständigt vara hungrig och vilja utvecklas, måste vi ta oss tiden att stanna upp och inse att vi redan har nått målet. Varje början är ett slut. Varje ögonblick är målet.

Tack för allt. Tack alla underbara människor. Alla som stöttat och stöttar mig i vått och torrt. Perfekt och imperfekt. Ovillkorligt finns ni där.

Annonser