I måndags hände något i mitt huvud. Föll ned i en djup spiral mentalt. Det handlade inte om att jag var ledsen. Jag var uppgiven. Vilket kändes värre. Känslan av fullkomlig uppgivenhet fick mig att på allvar överväga att gå tillbaka till sockret. Det enda som jag visste skulle dämpa för stunden. För första gången på länge blev jag rädd för mig själv.

Tack och lov var det FAA-möte samma dag och i samband med detta mitt första stegmöte på 12-stegsprogrammet. 2,5 timme senare hade jag återfått lite mer kraft. Stöd och gemenskap. Ny motivation till att inte ge upp. Insikt om att jag har ett val. Jag har alltid ett val. Gäller att fortsätta välja livet framför sockret.

Det hände också en fantastisk sak i måndags på FAA-mötet. Det var en ny tjej med som jag inte har träffat förut. Kände det direkt, hon ska bli min sponsor. Vilket hon glatt tackade ja till.

Har redan fått min första uppgift. Varje dag ska jag smsa henne 3 bra saker. Kan vara allt mellan himmel och jord. Som svar skickar hon motsvarande tillbaka till mig. Påminner mycket om min ”framgångsjournal” som jag har försökt föra de senaste veckorna. Sponsorskapet känns både främmande och spännande. Är övertygad om att det tillsammans med 12-stegsprogrammet kommer att ta mitt tillfrisknande till nästa nivå.

Annonser