Hittade precis ett gammalt inlägg på Bitten Jonssons facebook sida. Har varit så fräck att jag har citerat rakt av även om de flesta av er säkert redan har läst detta.

Vi blir bara fetare. Larmrapporterna duggar tätt. Trots massivt bombardemang med nya kostråd, LCHF, GI, matprogram, matbilagor mm. Vad är fel? Är folk dumma?
Nej, absolut inte. Problemet stavas kontrollförlust orsakad av att vi under flera år bombarderats med födoämnen som innehåller beroendeframkallande substanser, framförallt modifierad majsstärkelse, dolt socker. Socker och mjöl i kombination med fett orsakar addiction, från latinets addicere= viljelöst försvära, hänge sig åt. Det förändrar hjärnkemin så vi bara måste ha. Att ta sig ur ett beroende är svårt och kräver massiva insatser. Så länge vi inte förstår addiction, löser vi inte problemet.

För er som inte känner till Bitten kan jag säga att hon dagligen räddar och förändrar otaliga människors liv som är fast i sina dimhjärnor. Den dagen jag kom i kontakt med henne blev i alla fall en avgörande vändpunkt i mitt liv. Vad blir vändpunkten i ditt?

Annonser