Fick tips om en matblogg som skulle ha goda recept utan socker och mjöl. Mycket lägligt då jag börjat bli trött på min nuvarande kost. Blir ju lätt att man i brist på ork och kreativitet lagar samma rätter varje dag.

Problemet är bara att i mitt fall räcker det inte med att utesluta socker och mjöl. När grädde och andra mjölkprodukter är involverande, eller när något blir för smaskigt överlag triggar det ofta mig att överäta. Detta ”glömde” jag dock bort igår, och det eskalerade. Efter ungefär en halvtimmes surfande bland alla fantastiska recept à la LCHF märkte jag hur hela munnen vattnades och jag såg framför mig alla dessa bröd, scones, pajer, desserter etc jag skulle kunna laga med gott samvete. Eller inte.

Trots att jag kunde identifiera och avslöja vad som var på väg att ske orkade jag inte hålla emot hela vägen igår. Efter ytterligare en sömnlös natt och heldag på jobbet gav jag helt enkelt efter. Gav upp. Resultatet? Middag, följt av ett stort LCHF bröd med massa ost och smör och därefter 4 skålar med turkisk yoghurt, bär och mandlar.

Ångest. Känslan av att inte bara svika mig själv utan alla mina nära som tror på mig och nu även alla mina läsare.

Erkände dock mitt snedsteg samma kväll för min sponsor. Det kändes i alla fall som ett steg i rätt riktning. Att direkt avslöja röda hund och våga vara ärlig. Annars är det just döljandet som ger den största skammen utrymme att regera. Lägger sig som en tjock dimma och skymmer sikten för allt annat. För allt som är verkligt.

Däckade i alla fall i min återfallskoma och tragiskt nog sov jag som en stock i nio raka timmar. Äntligen djupsömn. Som jag har längtat efter att få sova djupt.

Nu känner jag mig tack och lov tillbaka i matchen igen och tänker finna nya sätt att hantera min sömnlöshet och de gånger min kropp är utmattad. Visst är jag stolt över att jag vann kampen i fredags genom att inte åka hem och bara hålla ut men det känns inte hållbart i längden. Åkte ju dit igår istället. Vill ha mer aktiva knep och tekniker att ta till som jag kan luta mig tillbaka mot. Effektiva metoder som gör att jag vågar åka hem och klarar av att vara själv hemma.

Det här återfallet ska inte ha skett i onödan. Tänker vända det till en styrka. Att det fanns en viktig mening med att det skedde. Så, om jag måste dra lärdom av detta, vad skulle det vara då?

  • Att matbloggar och recept i överlag bör undvikas i största möjliga mån. Framförallt när jag inte är i dagsform.
  • Även om mitt LCHF bröd med ägg och mandelmjöl är abstinent tillåten mat triggar jag personligen på kombinationen med ost och smält smör.
  • När jag har sovit dåligt är det extra viktigt att jag aktivt är på min vakt.
Annonser