För drygt en månad sedan skrev jag om vad en bok jag läst definierar som Framgångens sju lögner.

Ordet lögn används som en påminnelse om att vi inte vet exakt hur saker och ting är. Att hur mycket vi än tror på en sak, bör vi vara öppna för andra möjligheter. Men vad vi däremot kan veta är ifall våra trosföreställningar berikar vårt liv eller inte.

Det finns inget som heter misslyckande. Det finns bara resultat.

Vi lyckas alltid med något form av resultat. Det handlar alltså inte om att aldrig misslyckas utan om att veta om ifall det vi gör inte ger önskat resultat. Att i så fall inse att vi har blivit en erfarenhet rikare, använda våra nya kunskaper och pröva något nytt. Stort som smått. Titta framåt. Man kör inte bil genom att enbart kolla i backspegeln.

Tycker den här trossatsen är helt underbar. Glömmer dock konstant bort den. Ibland undrar jag ifall jag har minnet av en guldfisk. Läser en sak, tar in och reflekterar, för att i nästa stund tänka negativt, destruktivt och bete mig som en barnrumpa. Suck. Snacka om att inte leva som jag försöker lära.

Får mig i alla fall att fundera över vad jag själv tidigare har klassat som misslyckanden. Och vad jag idag kanske tvekar inför på grund av rädsla att misslyckas. Känns som att det finns en hel del att gräva i här. Japp här kom analyserar-Elsa in igen.

”Misslyckande” #1. Sockerberoende. Från misslyckande till resultat:

  • Har ändrat mina kostvanor till det bättre
  • Sparat pengar på att inte köpa snask
  • Denna blogg ❤
  • Fått kontakt med nya fina fantastiska människor
  • Tvingats hantera mitt känsloliv
  • Blivit mer närvarande, harmonisk, positiv och lycklig
  • Lärt mig att våga säga nej och välja mig själv i första rummet
  • Känsla av stolthet istället för att leva i lögn fullt av ljugande, smygande och skam
Annonser