Fem månader utan socker. Känns riktigt riktigt bra! Tiden har gått fort. Och ändå inte alls såklart. För en nynykter som mig är fem månader en evighet. Har gått från att timmar, dagar och veckor varit mål till att nu räkna månader. Andra har nöjet att istället räkna år. Längtar dit.

Firade denna dag på jobbet med att det bjöds på glass, cup cakes och kakor på eftermiddagen. Det var alltså inte jag som bjöd på detta utan vi firade en kollegas bröllop. Satt och höll ett krampaktigt grepp om min tekopp. Andas och ta det lugnt. Det här klarar jag.

Bara för att reta och peta lite extra på mig dagen till ära har det varit mat och sötsaker överallt. Bokstavligen. Mer än vanligt. Men det gör inget. Känner mig stark.

Fem månader. Får mig att både tänka tillbaka på tiden som varit och framåt på den som komma skall. Även om jag måste vara aktsam med för långt perspektiv kan jag inte låta bli att fundera över hur det kommer att vara om ett år? Om fem år?

Var på ett AA möte igår. Det var faktiskt med delade känslor jag sedan åkte hem. De flesta på mötet var nämligen nyktra sedan lång tid tillbaka. Det var förvisso en härlig och lycklig stämning på mötet men jag kunde inte känna samma igenkänning som jag annars har känt.

Jag känner mig inte alls sådär lugn och harmonisk som dem. Jag är inte trygg i min nykterhet. Känner mig snarare vilsen på alla sätt och vis just nu. Vet att det beror på allt som kommer upp till ytan när den fysiska drogen och flyktvägen tagits bort. Det är en process men det gör den inte lättare att hantera. Bara för att jag vet att detta är ett pris jag måste betala så svider det fortfarande i ‘plånboken’..

En tjej kom fram till mig efter mötet. Hade förstått min frustration. Hon sa lugnande att det kommer att lägga sig. För henne hade det tagit cirka ett och ett halvt år. Såklart blir det bättre varje dag men efter arton månader blev det verkligen en helt annan sak. Även om det är en evighet dit för mig kändes det samtidigt skönt att höra. Bra, nu vet jag vart jag ska. Och jag kan ge mig själv lite dispans för att fortfarande vara så skör.

Hur som helst, idag firar jag fem månader och det med stolthet. Lycka. Tack alla ni som finns och stöttar. Hade aldrig varit där jag är idag utan er. Ni vet vilka ni är 🙂

Annonser