Åt lunch med min gudmor igår och detta med att äta ute är något jag annars helst undviker. Framförallt eftersom jag nu inte bara försöker äta rätt mat för mig, utan även rätt mängd av respektive fett, protein och grönsaker. Det är ofta där det blir knepigt.

Vi gick till ett litet hak som heter Andra Bullar på S:t Eriksgatan 100. Minst sagt ett okänt guldställe i mina ögon. Servicen var på hög nivå där ägarinnan mycket tålmodigt hjälpte mig att komponera en skräddarsydd sallad efter mina behov. Inte så jättekomplicerat kanske men hon hade även en egen våg som hon glatt använde för att jag skulle få rätt mängd av allt. Riktigt plus i kanten att hon inte tog extra betalt denna specialare och för att jag fick en hel avokado istället för 1/4 och lite annat smått och gott som jag önskade. Direkt när jag sa att jag var sockerberoende tog hon mig på fullaste allvar och var väldigt noga med att varna för vilka rätter på menyn som innehöll socker av något slag.

Ett annat plus är att de varje dag serverar en dagens soppa för 65:- som görs av henne på plats. Restaurangen/caféet är väldigt hemtrevligt där cafédisken är som ett kök. Fräscht med andra ord. Dessutom finns det alltid kokta ägg att köpa till soppan för att göra den ännu mer matig. Trots namnet blir det tummen upp till Andra Bullar!

Annonser