På torsdag fyller jag år. Blandade känslor. Håller tummarna för att jag ”är i form” och att sjukdomen inte spelar sina värsta spratt den dagen. Då blir det jobbigt.

Första födelsedagen utan socker. Hur firar man då? Måste ändra om alla traditioner jag är uppväxt med. Känns riktigt tråkigt faktiskt.

Min familj brukar sjunga på morgonen och ge min älsklingschokladtårta från Vetekatten. Tre lager av choklad i olika nyanser med digestivebotten. Årets höjdpunktsmåltid. Vad sjunger man till nu istället för födelsedagstårta? En omelett?!Efter sjungandet brukar vi ha en mysig familjefrukost med rostat nybakat bröd och ost, juice och yoghurt. Ska vi ha samma upplägg nu också trots att jag inte kan äta något av det?

Tänka om och tänka nytt, eller bara småjustera för att jag ska klara mig? Vad är smartast?

Antar att det inte är så konstigt att det inte känns lika kul att fylla år som tidigare. Får ju inte fira med min bästa vän. Firar i sorg. Låter nog hur knäppt som helst för en ”normi” men faktum är att så här stor del har socker faktiskt varit i mitt liv. Det sjuka har varit mitt normala.

Som tur är fyller jag bara 24 år, vilket inte är någon speciell ålder att fira. Skulle dock vilja unna mig något för att fira lite i alla fall. Något jag gör för mig själv för att lyxa till det. Som inte är kopplat till mat.. Frågan är vad.

Annonser