Varför måste vissa företag förstöra det fina i vissa varors enkelhet genom att sockra dem? I detta fallet syftar jag främst på kolsyrat vatten. Häromdagen skulle jag fika med min mamma. Har vant mig vid att inte lägga särskilt stor uppmärksamhet på menyer då det mesta ändå är förbjuden frukt för mig. Så som alternativ tänkte jag ändå lyxa till det med smaksatt kolsyrat vatten.

Vanligtvis brukar jag dricka Ramlösa eller Loka men den här gången fanns enbart Bonaqua. Det tog två stora klunkar innan jag insåg att det smakade lite för gott. Läste på innehållsförteckningen (som egentligen inte borde behövas när man dricker vatten) och till min stora irritation innehöll drycken kolhydrater i form av rent socker. Suck.

Tidigare kunde jag alltid dricka Bonaqua utan att rycka på axlarna. Kunde dock bli förvånad över hur gott vanligt vatten kunde vara och tänkte inte mer på det. Men denna gång reagerade min kropp direkt. Den är inte van vid sådan sötma längre. Även om jag idag är glad över att kroppen reagerade såpass starkt var jag i stundens hetta minst sagt både arg och frustrerad.

Alltså undrar jag, är det nödvändigt att spruta i socker i alla livsmedel?

Annonser