Har nu kämpat för att komma tillbaka och bryta en eskalerande överätningstrend. Nådde nämligen klimax förra tisdagen då jag överåt köttbullar (i brist på annat hemma) sent på kvällen. Flashbacks under natten när jag ständigt vaknade av magont och törst. Pendlingen mellan sängen, toaletten och köket. Ångesten över att behöva ta mig igenom en sådan kväll och natt igen. Var så länge sedan sist. Saknar det inte!

Fördelen av min slip var att jag åter igen fick nog. Fokus på kvällarna har därför varit att lugnt äta min middag och sedan hålla mig borta från köket. Tyvärr sitter takterna i väldigt starkt så har varit tvungen att ge mig ut på kvällarna. Lämna hemmet. Sena promenader för att få tiden att gå tills tröttheten kickat in. Först då har jag vågat gå hem igen för att direkt lägga mig och sova. Gäller att hålla sig borta från alla chanser att smyga till kylskåpet. Kan inte lita på mig själv för tillfället tyvärr. Röda hund har fortfarande grepp om mig.

Känner dock att det börjar bli bättre nu. Alla förändringar är alltid värst i början. Tills slut går det förhoppningsvis på rutin. Gäller bara att hålla ut och hitta ett attraktivt alternativ tills det blir en vana. Men kvällarna är svåra. Det ska jag inte hymla med.

Annonser