Fördjupningskurs i beroende. 48 timmar av intryck, gemenskap, inspiration, kunskap och verktyg. Det är så mycket att processa att jag inte vet var jag ska börja.

Har sett fram emot den här helgen i Hudiksvall i flera månader. Att äntligen få träffa Bitten som har betytt så mycket för mig i mitt tillfrisknande. Min idol. Vad skulle vi sockerberoende göra utan denna änglavakt? Är så tacksam över att jag kom i kontakt med henne förra våren och nu även fick träffa henne i egen person.

Helgen kan summeras som fruktansvärt intensiv, känsloväckande och helt fantastisk. Ny luft i lungorna. Ny drivkraft att fortsätta framåt. Nya insikter om vad sjukdomen faktiskt innebär och kräver.

Välbehövd påminnelse om att addiction är en fysisk sjukdom med känslomässiga konsekvenser, och inte en känslomässig sjukdom med fysiska utlopp som många tror.

Otroligt viktig skillnad.

Som sagt är jag alldeles överväldigad att jag inte vet var jag ska börja. Ska försöka dela av alla lärdomar men det får bli lite peu an peu framöver för nu måste jag sova och återhämta mig.

Men lite rolig kuriosa är att jag tydligen är en ”acetylkolinare”, vilket innebär att min dominanta natur ligger i signalsubstansen acetylkolin, något jag måste ta hänsyn till i mitt tillfrisknande. Jag har därför en stark gaspedal i min natur och måste anpassa mitt liv därefter, inte minst då jag har brist på de signalsubstanser som bromsar ned tempot, främst serotonin. Tyvärr har jag även en blygsam men ändå påtaglig brist på just acetylkolin vilket inte är så bra då det är den viktigaste signalsubstansen för att en ”acetylkolinare” ska må bra.

Annonser