Ikväll ska jag bort med jobbet. Italiensk pasta buffé.. Fast först fördrink med chips, naturgodis och bullar som jag var tvungen att köpa in i morse  Det kändes väldigt ovant att gå runt bland hyllorna med sötsaker. Har ju inget där att göra längre. Men nu var jag som sagt tvungen. Och det var rätt jobbigt ska jag erkänna. Hade lågt blodsocker i överlag och det är inte en bra utgångspunkt.

Mina kollegor vet om att jag inte kan äta pasta och har snällt meddelat att jag kan beställa något special istället. Trots detta innebär kvällen en risksituation för mig, av flera anledningar. Det främsta är att arbetsmiddagar är det sista jag har ork med efter jobbet när man varit uppe sedan halv sex. Att behöva vara kvar på kontoret för att vänta in en fördrink som bara känns ångest och triggande ger mig en klump i magen. Vetskapen om att det dröjer många timmar innan jag får komma hem oroar och stressar.

Trötthet och utmattning är farligt för mig om det går för långt. Tyvärr leder det ofta till ytterligare sömnstörningar och så är karusellen igång. Men utöver detta så är även själva restaurangmiljön och restaurangmat något som utmanar. Jag har fortfarande problem med att rucka på kontrollen över maten vilket jag vet att jag måste jobba med. Mitt kontrollbehov är en stor fiende. Men jag tar det steg för steg. I dagsläget kan jag inte hantera att släppa kontrollen. Istället leder det oftast till total kontrollförlust.

Snälla låt mig orka och klara den här kvällen. Har ju kommit så långt med både sockret, maten och överätningen.

Annonser